divendres, 29 de maig del 2020

Llegiu, llegiu!

L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde
Autor/a: Stevenson, Robert Louis
Col·lecció: Barcanova. Clàssics a Mida

«Vaig estar-me uns moments davant del mirall...», diu en Henry Jekyll en la seva confessió. Sembla que vulgui esbrinar qui hi ha a l'altre costat del mirall. Soc jo el qui s'hi reflecteix o és l'altre que és dins meu? Com soc realment? Com vull ser? Com creuen que soc, els altres? Totes aquestes preguntes se les va plantejar també Robert L. Stevenson quan va decidir escriure aquesta novel•la. Una novel·la que no deixa impassible ni un segon el lector i manté l'interès fins a l'última página.


Capítol de mostra





Moby Dick
Autor/a: Melville, Herman
Col·lecció: Barcanova. Clàssics a Mida

L'Ismael és un jove mariner que relata la història de l'expedició del vaixell Pequod. Sota el comandament del pertorbat capità Ahab, la tripulació va a la recerca d'una ferotge i gegantina balena blanca, Moby Dick, que regna a les profunditats de l'oceà Pacífic i que ha posat fi a la vida de nombrosos pescadors i mariners. El mateix Ahab ha estat una de les seves víctimes. Ple d'odi, el capità jura venjança. Herman Melville descriu magistralment el periple a la recerca de Moby Dick, el principal personatge d'una història d'aventures fascinant, d'una obra mestra de la literatura universal.


Capítol de mostra


Frankenstein
Autor/a: Shelley, Mary W.
Col·lecció: Clàssics a Mida

Frankenstein narra la història d'un jove científic que, obsessionat per conèixer el principi de la vida, decideix crear un organisme viu. El resultat del seu terrible experiment serà un criatura demoníaca gegantina i repugnant. A partir d'aquest moment, la vida de Víctor s'omplirà de dolor i desesperança. Aquest relat de terror aborda temes fonamentals de la naturalesa humana plenament vigents en la societat actual.


Capítol de mostra



Els tres mosqueters
Autor/a: Dumas, Alexandre
Col·lecció: Clàssics a Mida

D'Artagnan arriba a París amb l'esperança de convertir-se en mosqueter del rei. Abans d'aconseguir el seu propòsit, es veurà immers en tota mena de conflictes, que afrontarà amb l'ajut de tres mosqueters: l'impertèrrit Athos, el forçut i fatxenda Porthos i el refinat Aramis. Enfrontats sovint al totpoderós cardenal Richelieu, salvaran l'honor de la reina Anna d'Àustria, que ha fet un regal comprometedor al duc de Buckingham, un enemic que es prepara per envair França i que està bojament enamorat de l'esposa de Lluís XIII. Dols, espies, misteris, amor i molt més en aquest clàssic d'aventures.


Capítol de mostra



El gos dels Baskerville
Autor: Arthur Conan Doyle
Editorial: labutxaca

Com cada nit, el vell Sir Charles Baskerville havia sortit a passejar per la seva finca particular al comtat de Devon, al sud-oest d’Anglaterra; aquell cop no va tornar. El seu cadàver va aparèixer al final del camí, i l’autòpsia va dictaminar que havia patit una crisi cardíaca. La policia no va trobar ni rastre de violència, tot i que un testimoni assegurava haver sentit els crits aterridors de Sir Charles. Però hi ha massa misteris, al voltant d’aquesta mort; i, sobretot, una vella llegenda que parla d’un gos infernal i d’una família maleïda... El doctor Mortimer, insatisfet amb les investigacions policials, demana ajuda a Sherlock Holmes i al seu inseparable doctor Watson, que s’encarregaran de resoldre el cas.




El màgic d'Oz
Autor: Frank L. Baum
Editorial: labutxaca

El màgic d’Oz narra les aventures de la Dorothy, una noia òrfena que viu amb els seus oncles a Kansas i que somnia un món menys gris del que l’envolta. Un bon dia, els aires d’un cicló se l’emporten a un món fantàstic des d’on haurà de buscar el camí de tornada a casa. Pel que sembla, el Màgic d’Oz és l’únic que pot ajudar-la. Al llarg del camí que l’ha de conduir fins al mag coneixerà el Lleó Poruc, el Llenyataire de Llauna i l’Espantaocells. Tots ells necessiten trobar allò que els manca i decideixen acompanyar-la en la seva aventura. El Lleó vol tenir més coratge, el Llenyataire de Llauna buscar un cor i L’Espantaocells necessita un cervell. En aquest viatge trobaran diversos obstacles que hauran d’afrontar plegats i que posaran al descobert les seves pors i les seves febleses.



Blue Moon. L'esperit de la llacuna
Autor: Laia López
Editorial: Fanbooks

L’esperit de la llacuna no s’aturarà fins a aconseguir el seu objectiu de segrestar l’Eiden. Només la Diana i els seus poders de sirena Aysun podran frenar els plans del maligne esperit i mate- rialitzar el seu somni pendent: la seva història d’amor amb l’Eiden.



Artemis Fowl
Autor: Eoin Colfer
Editorial: Estrella Polar

L’Artemis Fowl és un noi amb una intel•ligència superior, fill d’un senyor del crim irlandès, que aprofita la seva ment brillant per perpetrar activitats delictives. Quan l’Artemis descobreix l’existència d’una civilització màgica sota terra, hi veu una oportunitat d’or. De sobte, disposa d’un munt d’espècies noves que li permetran posar a prova les seves enginyoses conspiracions. Tot i això, l’Artemis no coneix les ànimes màgiques tant com es pensa. I això que desconeix se li pot acabar girant en contra...



No demanis llobarro fora de temporada
Autor: Andreu Martín / Jaume Ribera

El Joan Anguera (àlies Flanagan) és un detectiu privat. Molt privat. Privat, per exemple, de la llibertat de moviments dels seus col•legues adults. El Philip Marlowe alguna vegada va haver d’ajornar la detenció d’un criminal perquè tenia un examen? Li ordenava la mare del Sam Spade al seu fill, quan aquest estava amb un client, que es rentés les mans? Tot això, i moltes més coses, li passen al Flanagan.



La ciutat oblidada
Autor: Maria Carme Roca
Editorial: Estrella Polar

La missió d'en Nikolai és investigar la desaparició d'una noia donada per morta, la Irina Zakharova, però a la ciutat oblidada descobreix que la gent que el pot ajudar a trobar-la pateix una estranya malaltia que fa que un home de cinquanta anys n'aparenti disset. El desig d'en Nikolai de resoldre aquest misteri el porta a involucrar-se en una trama secreta ordida des del mateix govern rus.



La meravellosa medecina d'en Jordi
Autor: Roald Dahl
Editorial: Estrella Polar

Moltes velles són amables i s'ho passen molt bé menjant pastissos de crema. L'àvia d'en Jordi, no: sempre està rondinant, renya constantment el seu nét i té els costums gastronòmics més fastigosos del món: li agraden les erugues i els llimacs amb col. És tan antipàtica que en Jordi decideix actuar. I, així, prepara una medecina meravellosa que produeix uns resultats increïbles en l'àvia i tots els animasl que la proven. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.