dilluns, 19 d’octubre de 2015

Motors Volkswagen

Extret de:
https://textlagalera.wordpress.com/2015/10/02/la-noticia-de-la-setmana-a-laula-4/


Motors “trucats”

Aquest mes de setembre s’ha fet saber que alguns models de vehicles amb motor dièsel de la marca Volkswagen tenien el software manipulat per superar els controls de les emissions de gasos contaminants. Com a resultat, les dades sobre aquestes emissions donaven uns valors molt inferiors als reals, i per tant els cotxes superaven el control fent trampes.

La notícia ha sorprès perquè es tracta d’una empresa molt important i amb un gran prestigi, que ningú considerava capaç d’orquestrar un acte tan poc ètic, que ha resultat ser una estafa per milions de consumidors. A més, la solució d’aquest problema tindrà un gran impacte econòmic en l’empresa automobilística.
Quin cost tindrà per a Volkswagen corregir aquest “truc”?

Es preveu que els usuaris dels vehicles manipulats reclamaran l’eliminació del software afegit per a falsejar els resultats de les emissions contaminants. Reprogramar la centraleta pot costar uns 40 euros per vehicle. Però aquesta operació pot comportar altres problemes, perquè variar el règim del motor pot eliminar l’emissió d’alguns gasos, com el NO2 , però fer-ne augmentar d’altres, com el CO2, i això sense comptar amb les repercussions que tindrà en la confiança dels consumidors respecte les males pràctiques industrials.


1. Reuniu informació sobre el nombre de vehicles afectats:

  • Busqueu quines són les diferents marques d’automòbils del grup Volkswagen que estan afectats per aquest software manipulador.
  • Mireu de trobar quina és la quantitat de vehicles afectats de cada marca.
  • Informeu-vos sobre el valor en euros de la facturació anual del grup Volkswagen aquests darrers anys.
  • Informeu-vos sobre el valor en euros dels models de vehicles afectats.


2. Calculeu quin és l’import total d’aquesta intervenció.

  • Plantegeu una operació combinada amb les dades de nombre de vehicles afectats i el preu de la reparació.


3. Analitzeu l’impacte econòmic de les reparacions.

  • Compareu el cost que has calculat amb la facturació anual del grup Volkswagen. Quin tant per cent representa?
  • Imagineu que cada propietari té dret a una indemnització equivalent al 10% del cost del cotxe. Quant hauria de pagar l’empresa en indemnitzacions?Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.