dijous, 11 de febrer de 2016

La Guerra dels Segadors i la Guerra de Successió

Segle XVII. El Corpus de Sang (article de la revista Sapiens) 
http://www.sapiens.cat/ca/notices/2011/06/els-antecedents-del-corpus-de-sang-1148.php"La Guerra dels Segadors", capítol de La memòria dels Cargols (TVC)
https://www.youtube.com/watch?v=VZpfEKj7AFM


Segle XVIII. La Guerra de Successió.

"L'any 1700 va morir el rei d'Espanya Carles II i va començar un conflicte dinàstic per la corona hispànica entre el duc d'Anjou, nét del rei de França Lluís XIV, i l'arxiduc Carles, fill de l'emperador d'Àustria. El rei havia designat Felip d'Anjou com a successor, i aquest va jurar les constitucions catalanes. Però entre la burgesia i la baixa noblesa de Catalunya preferien l'arxiduc Carles d'Àustria, de manera que van signar un pacte d'ajut militar amb Anglaterra i van proclamar rei l'arxiduc Carles.
La guerra internacional per l'hegemonia d'Europa es va convertir a la península Ibèrica en una guerra civil que culminà l'11 de setembre de 1714 quan la ciutat de Barcelona va ser conquerida per les tropes borbòniques. Poc després, amb la capitulació de Cardona i Mallorca el 3 de juliol de 1715, finalitzà definitivament la Guerra de Successió". (Fragment extret de http://bibliotecavirtual.diba.cat/tricentenari)


Exposició Virtual (Museu d'Història de Catalunya)
http://1714.mhcat.cat/intro.html

Video Guerra de Successió a Barcelona (Generalitat de Catalunya)
https://www.youtube.com/watch?v=vs4AivYwJjw
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.