dimecres, 21 de març del 2018

Llegiu!

Nemo. El noi sense nom.
Coneix la veritable història del jove que es convertirà en el llegendari capità del Nautilus. Europa, 1929. Un noi de pell fosca viatja en un transatlàntic i desembarca en el port de Le Havre. Tot seguit, puja en un cotxe de cavalls i es dirigeix cap a una escola per a joves aristòcrates que hi ha prop de París. No és un estudiant com els altres: és solitari i reservat, ningú no sap quin és el seu nom veritable. Els seus amics li diuen Nemo. Però en Nemo té una missió a acomplir. Algú ha travessat l’Atlàntic per atrapar-lo, però ell està més convençut que mai de continuar amb la seva fugida.






Agafi’s fort el barret, senyora Jensen!
Us presentem la senyora Jensen: s’entreté fent pastissos que li piquen l’ullet, feineja de gust a l’hivernacle, on regna un desori orquestrat amb harmonia, i té per norma fer la migdiada fins que és l’hora d’anar a dormir. Els veïns la veuen sovint al Tívoli, el parc d’atraccions, amb el seu barret tan elegant i un cotó de sucre a la mà. Però vet aquí que un dia, mentre observa el poblat de nans, té un ensurt dels grossos. Quina una en porten de cap, la velleta i el nan del fanalet? Seguiu-los de ben a prop abans no es perdin entre la gentada i fixeu-vos bé en la caixa que la senyora Jensen porta sota el braç…




Operació Miquel Àngel.
Totes li ponen a la Giulia Corelli, restauradora del Museu d'Art de les Dones de Florència. Acaba de guanyar el prestigiós Premi Rinascimento i està a punt de rebre un xec de 500.000 € de mans de Giacomo Fanucci, l'empresari i mecenes més ric de Florència. Però el dia de la gran cerimònia de lliurament del Premi, Fanucci desapareix i el seu advocat rep un paquet amb un missatge i una sèrie de pistes per trobar la víctima. Per acabar d'adobar la desgràcia, la policia escorcolla el pis de la Giulia i hi troba proves que la incriminen en el segrest. Amb l'ajuda de la seva amiga Ottavia, directora del Museu, la protagonista emprendrà una recerca contra rellotge que la portarà de Florència a Roma, seguint el rastre del geni de Miquel Àngel. Una novel·la trepidant amb enigmes, missatges xifrats i, sobretot, amb molt d'art.





El noi que nedava amb les piranyes.
Arran del tancament de la Drassana Simpson, l’oncle Ernie es queda sense feina, però aviat se li acut una idea per continuar guanyant-se les garrofes: convertirà casa seva en una fàbrica d’enllaunar peix. I així es posa a soldar, doblegar, omplir i precintar llaunes. A l’Stan, el nebot de l’Ernie, no li agrada gens aquesta nova vida de sorolls i d’estrés i decideix fugir amb una companyia de fira ambulant que s’ha instal·lat al poble. El viatge li canviarà la vida, i a més a més coneixerà el gran Panxo Pirelli: l’home que neda amb les piranyes!






Parc Mort.
Segons els experts, als nens la mort els fascina. La mort i tot el que hi tingui a veure: els cementiris, els vampirs, els zombis, els crims, els taüts que grinyolen, els fantasmes, les funeràries… Així que la idea de crear un parc d'atraccions temàtic anomenat PARC MORT estava destinada a ser un èxit. I en efecte, tot va funcionar segons els seus plans fins que va passar una cosa estranya. Un misteri per al qual vaig ser contractada com a detectiva privada. Un misteri que canviaria la meva vida…





El vol de l’oreneta.
Un bon dia en Seydou, fa una cosa gairebé impossible: es cola en un avió i se'n torna a l'Àfrica. Però no ho fa perquè no estigui bé a Barcelona, amb els seus pares adoptius. Ho fa perquè l'Amina, una amiga seva de la infantesa, li ha dit en un email que el vol veure. I que el vol veure de veritat. Per què li demana que hi vagi, l'Amina? Aleshores per a en Seydou comença una gran aventura. Un viatge en solitari pel seu país, Mali, que li farà viure moltes emocions. I que l'enriquirà i el farà gran.




La vara dels maleficis.
A Mariefred comencen a passar coses estranyes. Hi apareixen éssers sobrenaturals que prenen vida. Els germans Viggo i Alrik són els elegits per protegir la biblioteca secreta, situada sota el turó de l'església. Però els vells guardians de la biblioteca pensen que els nois són massa joves per esdevenir guerrers, i els volen posar a prova. Aviat, la situació comença a ser molt perillosa. Si volen sobreviure, l'Alrik i en Viggo hauran de mostrar alhora coratge i intel·ligència. 





La mà negra.
En començar el curs, en Víctor tem que en Marçal Batallé torni a buscar-li les pessigolles i hagi d'acabar al despatx de direcció. Però enguany les coses són ben diferents, ja que amb l?arribada de l'Ícar, el noi nou, en Batallé troba una nova distracció i deixa en pau en Víctor. Mentrestant, un misteriós esdeveniment deixa tothom entre consternat i atemorit: la Mà Negra ataca i ningú, ni el busca-raons d'en Batallé, no pot evitar les seves malifetes!





La immortal.
La Judit té gairebé dotze anys i un do per dibuixar. Viu amb la seva mare i el seu avi a Ginebra. El seu pare, un famós pintor, va marxar a Hongria quan era petita. La Judit està preparant-se per a un concurs de dibuix quan, inesperadament, els escacs es creuen en el seu camí i comença a aficionar-s’hi. La Judit jugarà moltes partides, però una d’elles li canviarà la vida: la que jugarà contra Mr. Aliyat, un estrany mestre dels escacs, nascut a l’Iran, que es comunica a través de notes enigmàtiques.

No obstant això, quan Mr. Aliyat és detingut en plena onada de terrorisme integrista, la partida d’escacs de la Judit arribarà a canviar les regles del joc.





Stuart Little.
«Quan el segon fill de la senyora Little va arribar, tothom va adonar-se que no era gaire més gran que un ratolí. Si s'ha de dir la veritat, la criatura s'assemblava en tot i per tot a un ratolí. Feia unes dues polzades d'alçada; tenia un morret punxegut de ratolí, una cua de ratolí, uns bigotis de ratolí, i el tarannà agradable i tímid d'un ratolí. El senyor i la senyora Little li van posar per nom Stuart, i la senyora Little li va fer un llit amb quatre agulles d'estendre la roba i un paquet de tabac.» Així comença aquest gran clàssic de la literatura infantil i juvenil obra d'E.B. White, que també és autor de La teranyina de la Carlota i La trompeta del cigne.





Els meus trucs per sobreviure a la classe de natació.
Els dijous són el pitjor dia de la setmana per a en Gied. Perquè els dijous té classe de natació a l'escola i no hi ha res més horrorós que això. Llançar-se de cap, fer la bicicleta, nedar vestit... A en Gied li toquen aquests turments una setmana sí i l'altra també. I per saltar-se la classe de natació, ha pensat fins a setanta trucs com, per exemple, tancar-se al lavabo quan arriba l'autocar que els porta a la piscina.
El problema és que els trucs no es poden repetir, i n'hi ha alguns que són difícils de portar a la pràctica. Per sort, en Gied també té l'ajut del senyor dels coloms. Quan l'autocar de natació passa per davant de la plaça, el veu assegut al banc, a tocar de l'estany. I, malgrat que el senyor no ho sap, la seva presència ajuda en Gied a sobreviure a la classe de natació. Una setmana sí i l'altra també. Però, en començar el curs, el senyor dels coloms ja no és al seu banc de sempre, i en Gied decideix anar a buscar-lo per evitar que la classe de natació i tot el curs esdevinguin un desastre.




L’esfinx de Hyde Park.
S'acosta Nadal. La Irene, en Sherlock i l'Arseni es troben a Londres. Un misteri sobtat arrossega els tres amics a una aventura temerària: el director del Museu Britànic ha estat assassinat en unes circumstàncies enigmàtiques que impulsen els diaris a escriure sobre una obscura maledicció que té l'origen a l'antic Egipte.





Crim de la cacera de la Guineu.
Londres, 1872. La Irene està preocupada pel seu pare: està cada vegada més desanimat. Per distreure’l dels seus tristos pensaments, un amic els convida a ell i la Irene a passar uns quants dies al camp. Enmig d’aquell ambient de calma aparent, desapareix un home, però no el busca ningú. La Irene s’adona que hi ha alguna cosa que no quadra i envia una carta demanant ajuda a en Sherlock i en Lupin.




La teranyina de la Carlota.
Aquesta és la història d'una nena que rescata un porquet anomenat Wilbur, que ha nascut molt escanyolit, i de la millor amiga d'en Wilbur, una aranya grisa i peluda que es diu Carlota. I d'uns grangers que tenen la intenció de preparar un esplèndid dinar que no pinta gaire bé si ets un porquet molt tendre. Per sort, la Carlota té un pla magnífic per salvar la vida d'en Wilbur. Ella és molt llesta i sap fer molt bona lletra... i això, en aquesta història, és molt important.




La guerra dels xiclets.
Quan Sa Majestat la Reina Isabel II ensopegà amb un xiclet, el dia de la seva coronació, s'obre un dels episodis més explosius de la història d'Anglaterra: qualsevol que sigui descobert menjant xiclet serà conduït i empresonat a la Torre de Londres. Però també tots aquells dels quals es trobin xiclets encastats sota els bancs de les escoles, les taules de les biblioteques o al peu dels monuments. Roald Dale i els seus amics hauran d'afanyar-se, aplegats sota la "Resistència", per tal que el país no es quedi sense infants. Una comèdia musical reial a cop de xiclet. 





Fèlix, ets un desastre!
Més enllà de dibuixar, en Fèlix no sap fer res de res. És el desastre més desastrós que hagis conegut mai, un autèntic perdedor que enllaça una calamitat amb la següent. Però a la seva vida ha aparegut la Charleen: la nova, encantadora i bellíssima companya de classe. Per desgràcia, en Fèlix tampoc té allò que se’n diu un aspecte interessant, així que si vol impressionar la noia dels seus somnis haurà de reciclar-se de cap a peus. Serà capaç? S’admeten apostes!





La ratera.
L'obertura de la casa d'hostes de la Mollie i en Giles Ralston a Monkswell Manor no ha començat de la millor manera. La senyora Boyle es queixa de tot, ha caigut una nevada imponent que els ha deixat incomunicats, la ràdio dóna la notícia d'un assassinat a Londres i, a l'últim moment, ha aparegut el senyor Paravicini, víctima de la nevada, que de seguida ha fet sentir incòmodes la resta d'hostes. L'arribada del sergent Trotter no ha millorat les coses: una nota trobada per la policia fa pensar que l'assassí de Londres ve cap a la mansió, disposat a cometre dos crims més. El pitjor, però, ha estat quan han descobert el cadàver i s'han començat a mirar de reüll els uns als altres. Perquè s'han adonat que no és veritat que l'assassí hagi de venir. Ja hi és. I la seva propera víctima, també..




Conte de Nadal.
Ebenezer Scrooge només pensa en els diners. Al seu cor fred i petri mai no han cabut l'amor o la generositat i, ara que s'apropa el Nadal, està de pitjor humor que mai. Si per ell fos, faria penjar a tots els qui li desitgen bones festes, inclòs el seu nebot, que l'ha convidat a passar la nit de Nadal a casa seva. El vell Scrooge s'estima més sopar tot sol a la seva ombrívola llar. Serà allà, a prop de la mitjanit, quan el fantasma del seu difunt soci, Jacob Marley, retorni des del més enllà per portar-li un missatge que canviarà la seva forma d'entendre la vida. Magistral en l'aspecte rítmic, brillant en la troba de jocs de paraules i intensa en la plasticitat i l'emotivitat, Cançó de Nadal és una petita joia literària que hom no pot deixar de llegir.



Robinson Crusoe.
Robinson Crusoe explica les aventures d’un jove anglès que, al segle XVII, se salva d’una tempesta al mar i va a parar a una illa deserta, perduda enmig de l’oceà, on viurà 28 anys.
Durant aquest temps, fa un calendari, construeix la pròpia casa, cultiva la terra, cria cabres, caça, lluita contra tempestes, contra animals salvatges i contra caníbals que arriben a l’illa, un dels quals, però, es converteix en amic seu, amb qui, finalment, es pot comunicar.



Bestiàrium.
La Sàskia és una noia que ha de fer un treball sobre la intel·ligència animal. Per recomanació de la seva àvia va a visitar un veterinari jubilat que cada tarda li explica curiositats sobre el món animal i li dóna per llegir una de les històries que ha recollit sobre anècdotes d'animals. Les trobades amb el veterinari la van fent descobrir el que s'amaga darrera el comportament de les bèsties. La saviesa del veterinari és el contrapunt a la curiositat i les ganes d'aprendre de la noia, i el vell no només es queda amb les anècdotes sinó que va deixant anar pinzellades d'aquesta saviesa, com quan afirma que els animals només aprenen allò que els és necessari per a desenvolupar-se en el seu medi o quan fa una referència a la frivolitat d'algunes persones que adquireixen una mascota per caprici i quan se'n cansen l'abandonen.
.



L’illa dels simiots.
Hi ha illes que desapareixen? En un indret no gaire llunyà de les illes Galápagos, sembla que n’hi ha una que ha desaparegut. Un vell excèntric contracta en Roc Tempesta, l’explorador forassenyat, per trobar-la. Ajudat pel senyor Morgan, un pingüí tropical, en Roc descobrirà els veritables i inquietants habitants d’aquella illa que només poden veure les persones que saben mirar.




En Roger i el seu falcó.
El falcó del Roger havia creat moltes expectatives a tota la colla del poble, i això feia que al noi el deixessin una mica de banda. Però a poc a poc, amb l’ajuda entusiasta del Pere i el suport del seu mestre falconer, el Roger anirà obrint-se camí i s’integrarà en el grup, i fins i tot algunes vegades en serà un element imprescindible. Això sí, sempre amb la companyia del seu falcó.Aquest llibre permet conèixer un món apassionant i engrescador com el de la falconeria, en el qual vas descobrint la infinitat de valors humans que implica la seva pràctica.






Cornèlius i el rebost dels impossibles.
Tort és un poble de muntanya amb una característica molt concreta: no hi ha res recte! Un bon dia hi arriben dos personatges peculiars, en Tobies, un nen, i el seu acompanyant, en Cornèlius, que té aparença de mag. Connecten ràpidament amb una nena del poble, la Mar, i el seu avi, que és cec però sap veure allò que és important en les persones i en les coses. Els nouvinguts inauguren un establiment fantàstic: un rebost d'impossibles, on la gent del poble troba allò que necessita, a nivell de sentiments, i hi deixa, a canvi, allò que li sobra. El rebost funciona molt bé, i hi passen la major part dels veïns del poble, que gaudeixen, durant un temps, d'una felicitat i un equilibri notables. Però la situació s'espatlla força, perquè no tothom entén ni troba bé la iniciativa, i perquè, malauradament, qui controlava la situació deixa de fer-ho i això porta conseqüències...
El presoner del Casal del Diable. En Ramon arriba a Galícia gràcies a un intercanvi escolar. Un cop allà descobreix el Casal del Diable, que s'alça al fons del bosc de cara al Cantàbric. En aquell vell casalot, en Ramon hi viurà una aventura plena de misteris. 




El paraigua vermell en una casa blanca.
El paraigua vermell en una casa blanca és un recull de contes de lectura amena i estimulant, en què l’autor toca els temes que li són habituals: l’amistat, el compromís, les emocions i els sentiments.
El realisme d’alguns contes es disfressa amb diferents capes de fantasia.





La nena nova.
Narració que tracta amb realisme un dels problemes -el bullying- que, malauradament, afecta molt joves. La Marisa arriba a una escola nova amb un secret, però el que més li importa és ser acceptada per la colla de la classe, un grup d'amics que segueixen els rampells de la manaire Isobel. Un dia acusen la Marisa d'una falta que no ha comès i només l'amistat de la sensata Rachel i l'afecte de la seva gossa, Dama, l'ajudaran a tirar endavant i a superar els maltractaments i les injustícies.
En perill de mort. La conquest del pol.
1908. Matthew Henson i el capità Peary emprenen el viatge al pol nord. Tenen planejat creuar l'extensa Groenlàndia, en condicions de fred extrem, i arribar a llocs recòndits on no ha estat mai ningú.




Sota la sorra del desert. El misteri de Tutankamon.
La vall dels Reis, 1922. Durant cinc anys, Howard Carter ha estat excavant a la sorra egípcia seguint les empremtes del misteriós Tutankamon. Té la sensació que la seva vida està íntimament lligada a la del faraó.



En perill de mort. La conquesta del pol.

1908. Matthew Henson i el capità Peary emprenen el viatge al pol nord. Tenen planejat creuar l'extensa Groenlàndia, en condicions de fred extrem, i arribar a llocs recòndits on no ha estat mai ningú.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.