dilluns, 30 de novembre del 2020

Retrat d'Emily Flöge

Gustav Klimt  (Baumgarten, 14 de juliol del 1862 – Viena, 6 de febrer del 1918) fou un pintor simbolista austríac. Fou educat en l'escola d'arts i oficis de Viena entre els anys 1879 i 1883, on va a`prendre les tècniques de les arts decoratives.

Intel·lectualment proper al pensament romàntic, Klimt trobà en el nu femení una de les seves fonts d'inspiració. Les seves obres tenen una intensa energia sensual, reflectida amb especial claredat en els seus nombrosos apunts i esbossos a llapis.

Els seus murals per a la Universitat de Viena causaren un gran escàndol pel contingut i la tècnica, per la qual cosa va abandonar els encàrrecs públics i es va dedicar a fer retrats.

Klimt va conèixer l'Emilie Flöge, que fou la seva companya durant tota la vida, malgrat les habituals relacions que Klimt solia mantenir amb altres dones. Aquesta relació entre Flöge i Klimt ha estat objecte de debat, però Klimt fou pare d'almenys 14 infants durant aquesta relació.

Klimt va morir el 6 de febrer del 1918, després de patir un accident vascular cerebral i una pneumònia a causa de l'epidèmia de grip del 1918




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.